Анаболи – последствия, странични ефекти

Анаболи – последствия, странични ефекти

Анаболи – последствия, странични ефекти

В  страните, където употребата на спортни стимуланти или известните още като анаболни, андрогенни стероиди е често явление, и  анаболите са навлезли както в спорта, така и в ежедневието на бодибилдъри, атлети, обикновени хора и всички тези, които искат да имат по-добра физическа форма, голяма мускулна маса и очертан релеф на мускулите често се говори и за нежеланите странични ефекти от употреба на стероиди и стероидни продукти.

Анаболи – последствия, странични ефекти

Анаболи – последствия, странични ефекти

Т.нар. забранени препарати или допинг препарати са познати на широката публика под името анаболи или още стероиди. Както всеки лекарствен продукт, приеманите стероиди и анаболи също биха могли да окажат  нежелани последствия върху организма. Нежеланите странични ефекти от стероидни продукти се получават най-често от неправилна употреба, злоупотреба или просто безцелен прием. За да се избегне това е необходимо преди стероиден цикъл да се знае какъв стероиден  продукт ще се използва, в каква доза, кога и как ще бъде приеман,  по какъв начин – чрез орален прием под формата на таблетки, или интрамускулно чрез поставяне на инжекции. Едва след подробно запознаване с показанията и противопоказанията на анаболния препарат може да се пристъпи към употребата му. Друго важно нещо, на което да се обърне внимание е произхода на закупените анаболни препарати. Твърде възможно е да попаднете на стероидни продукти с неясен произход,  стероиди и анаболи менте. Затова, при поръчка и купуване на анаболни андрогенни стероиди, уверете се, че са с доказан произход и от утвърдена фармацевтична компания. Всички стероидни и анаболни продукти, които може да закупите от Нацепен.com са с доказано качество.

Дори да имате 100% гаранция за качеството на стероидите, преди да започнете прием на един или друг анаболен продукт, трябва да имате предвид най-често срещаните нежелани странични ефекти от употреба на спортни стимуланти:

1. Понижен имунитет. Приемани  в разумни граници и с правилна програма, повечето анаболни стероиди не влияят на имунната система. Когато обаче е налице злоупотреба и/или приемане на стероидни продукти за значително дълъг период от време е възможно да повлияят на ендокринната система, сърдечно съдовата система и на органите в тялото, което да доведе до понижен имунитет и податливост на инфекции. Затова винаги при употреба на анаболни строиди и изобщо всякакви лекарствени продукти е добре да се приемат паралелно витамини и минерали, както и имуностимулатори и пробиотици.

2. Акне. Акнето е често срещан страничен ефект от употребата на анаболи. Кожата, както е известно, е най-големият и мащабният орган в тялото. Затова всяко заболяване на кожата, включително акне трябва да се приема като сигнал за проблем в тялото. Доказано е, че стероидни препарати като Testosteron и Anadrol влияят негативно върху кожата и причиняват поява на акне. За разлика от тях, приемът на Promibolan, Stromba и Anavar  е значително по-щадящ кожата. Т.е. андрогенните стероиди предизвикват поява на акне. Това може да се обясни просто с механизма на действие на андрогените, веднъж попаднали в тялото. След прием на аднрогенни стероиди, те се свързват с рецепторите на мастните жлези. Мастните жлези на кожата от своя страна дават сигнал да се произвеждат повече мазнини. Каналите се уширяват, като през тях проникват повече бактерии. От това често предизвиква запушване на каналите, възпаления. Започват да се появяват пъпки, които с времето стават повече и по-големи, а в някои случаи се стига до гнойни кисти.

3. Високо кръвно налягане. Доказано е, че стероидите повишават кръвното налягане. При спортистите кръвно налягане в стойности от 140/90 се приема за напълно нормално. Препоръчва се честа проверка на кръвното и в случай на зачестено покачване над 140/95 да се потърси консултация с лекар.

4. Гинекомастия. Понятието гинекомастия се свързва с увеличаване на млечните жлези при мъжете. Когато стероидните продукти са силно андрогенни, те ароматизират в тялото и се трансформират в женски хормон естроген. Увеличеното ниво женски хормон естроген в мъжкото тяло води до растеж на млечните жлези, съответно гърдите. Понякога се получават тумороподобни образования, които са доброкачествени туморни образования. Най-често такива образования се наблюдават под гръдното зърно. Нацепен.com препоръчва при всеки стероиден цикъл да се приемат анти-естрогени, които предпазват от гинекомастия. Такива са Кломид, Clomiphen, Serpafar, Proviron, Тамоксифен и други.

KaiGreene-FLX-Aug13-JasonBreeze-344JJb5. Агресивност. Една голяма част от стероидите са известни с това, че предизвикват повишена агресивност. Това, естествено не е фатално. Въпреки това, голямата доза агресивност може да попречи в ежедневното общуване с хората и дори да е опасна за  здравето.  Препоръчва се, агресивното поведение са се използва правилно, като се ориентира към залата – увеличаване на тренировки, по-силно и нахъсано в дигане на тежести, по-корави тренировки. В противен случай рискувате да се превърнете в т.нар. стероидно чудовище. Същото в още по-силна степен важи за жените, които употребяват анаболи. При тях някои анаболни стероиди биха могли да трансформират за съвсем кратко време поведението и държанието, като я превърнат в жената-мъж.

6. Намалено либидо. Все още няма изследвания и проучвания, които да отговорят точно в каква степен стероидите намалят либидото. Въпреки това е ясно, че анаболите и стероидите влияят върху производството на полови хормони, от където често се повлиява и половия нагон, желанието за сексуален контакти и същевременно възможността за получаване на качествена силна ерекция.

7. Увеличение на честотата на ерекциите. При някои стероидни препарати, например Тестостерон, се наблюдава увеличаване броя на ерекция. До колко това може да е страничен и нежелан ефект преценете сами.

8. Други нежелани странични ефекти – косопад, увеличена простата, промяна в цвета на кожата, промяна в гласа, поява на нежелано окосмяване при жените и др.

Share this Post!

About the Author : Nacepen

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.